Gorenje kuhaonica „Slastice i kolači“ 15.11.2017.

Pobjednici nagradnog natječaja „Slastice i kolači“, u organizaciji Radost kuhanja by Gorenje, prema receptima food bloggerice i obožavateljice slatkog Marijane Zlomislić ispekli su neodoljive slastice i pritom se odlično zabavili.

Dostojni bilo kojeg zadatka u kuhinji

Miješanje, mućkanje, tučenje i gnječenje samo su neke od funkcija Gorenje kuhinjskog robota koji je bio od velike pomoći u pripremi slastica. Za tortu od mrkve bilo je potrebno žumanjke pjenasto izmutiti sa šećerom i bjelanjke istući uz snijeg, a uz pomoć upravljačkog gumba lako su se namjestile različite brzine rada. U smjesu žumanjaka sudionici su dodali bademe, lješnjake, mrkvu i brašno, zatim lagano umutili bjelanjke i stavili peći.

Male tvornice savršenih okusa

Najslasnije torte lako je napraviti uz pomoć Gorenje pećnica koje nude jedinstveno iskustvo kuhanja. Gorenje pećnice korisni su osobni pomoćnici s talentom za pojedinosti. Njihov inovativan oblik koji omogućava ravnomjerno raspoređivanje toplog zraka, a pomoću automatskog nadzora temperature postižu idealno pečene slastice. Torta od mrkve je savršeno ispečena, a zatim je ohlađena i premazana kremom od šlaga i mascarpone sira.

Važnost preciznog mjerenja

Za izradu slastica, kako je Marijana naglasila, iznimno je važno točno izvagati potrebne sastojke. Kuhinjska vaga Gorenje opremljena je patentiranom senzorskom tehnologijom što je čini izuzetno osjetljivom, a to je vrlo korisno kod recepata koji zahtijevaju vrlo male količine. Sudionici su se oduševili TARA funkcijom koja osigurava precizna mjerenja. Naime, vaga vraća skalu vage na nulu nakon što se na vagu stavi prazna posuda tako da se uz tara funkciju svi sastojci mogu izvagati u samo jednoj posudi. Još jedna prednost Gorenje kuhinjskih vaga Karim Rashid je vrhunski dizajn i boje koje unose radost u prostor svake kuhinje.

Čaroban dodir

Za tortu s poširanim kruškama dobro raspoloženi sudionici su u lončiću rastopili čokoladu s maslacem na indukcijskoj ploči. Gorenje indukcijske ploče omogućuju precizno i jednostavno upravljanje dodirom. Upravljačka ploča je potpuno glatka što je čini jednostavnom za čišćenje i održavanje, a funkcija PowerBoost osigurava brz i intenzivan prijenos topline na posudu čime se vrijeme kuhanja znatno skraćuje. Za manje od 6 minuta doći će do vrenja 2 l vode, što će osigurati više vremena za ostale čarobne trikove u kuhinji.

Šarmantan u svakoj kuhinji

Za posljednji recept Marijana je pripremila posebno iznenađenje – tonku. U slatke kuglice od tamne čokolade dodala se mahuna tonke, plod južnoameričkog drveta koji slasticama daje posebnu aromu. Prije pečenja kuglice su ohlađene u Gorenje hladnjaku s posebnom funkcijom za održavanje optimalne temperature bez obzira na to koliko se često otvaraju vrata hladnjaka. Gorenje hladnjaci su šarmantni, jednostavni za korištenje i puni praktičnih rješenja.

Vesela ekipa s nestrpljenjem je dočekala da originalne Marijanine slastice budu gotove kako bi mogli uživati u slatkim okusima svoga rada. Zadovoljna je bila i Manuela, sudionica Gorenje kuhaonice, koja je istinski uživala u kuhanju, zabavila se i pritom naučila ne samo nove recepte već i tajne načina na koje se određena jela pripremaju. „Gorenje kuhaonica je zabavno mjesto gdje vrijeme jednostavno proleti, a pogotovo kada se pripremaju slastice koje obožavam. Jer što je život bez slatkoga?“ komentirala je simpatična Manuela i dodala kako bi voljela ponovo doći.

Gorenje uspomena

Kako ne bi zaboravili sjajnu atmosferu i druženje, Gorenje je svim sudionicima poklonio Gorenje praktični aparat za vakumiranje, praktičan i jednostavan aparat koji omogućuje da se zavari vrećica i u samo nekoliko sekundi napravi vodonepropusni paket, a pogodan je i za prehrambene i neprehrambene proizvode.

U video isječku i galeriji pogledajte sjajnu atmosferu s Gorenje kuhaonice „Slastice i kolači“.

Ako se i vi želite kuhati s nama na sljedećoj kuhaonici, prijavite se na natječaj Radost Kuhanja i pridružite nam se u sljedećoj kulinarskoj pustolovini!