Gorenje kuhaonica „Blagdanska čarolija“ 4.12.2017.

U vrijeme blagdana trpeza je obično bogatija nego u ostalim mjesecima u godini. Pod kulinarskom palicom cijenjenog talijanskog chefa Gregorija Mannuccija u Gorenje kuhaonici „Blagdanska čarolija“ pobjednici nagradnog natječaja su priredili maštoviti blagdanski menu i oduševili se novim talijanskih okusima.

Uvijek praktični i pouzdani

Za početak božićnog menija chef Gregorio odabrao je pripremiti talijanske palačinke – crespelle s ricottom i špinatom. Tijesto za palačinke lako je izraditi uz pomoć praktičnog i pouzdanog Gorenje kuhinjskog robota koji ima odličnu snagu i zavidnu brzinu. Kuhinjski roboti Gorenje štede vrijeme i energiju, a istovremeno pružaju izvrsne rezultate. Moćni uređaji odlikuju odlični učinci miješanja i precizan nadzor u svakom trenutku. Nakon što su polaznici Gorenje kuhaonice ispekli palačinke, dobili su upute kako da ih napune. U palačinke su dodali sitno nasjeckani špinat, ricotta, parmezan i bešamel, složili u pleh i zapekli u pećnici.

Više prostora za veću slobodu kuhanja

Što je blagdanski stol bez pečenja? Chef Mannucci je za glavno jelo odlučio ispeći patku s kestenima i tartufima. Slijedeći stručne savjete talijanskog majstora, sudionicu su na tavi zapržili meso patke, a zatim ga u aluminijskoj foliji stavili u Gorenje pećnicu. Gorenje pećnice odlikuje BigSpace funkcija koja omogućuje optimizirano zračno strujanje kruži unutar većeg volumena, gibajući se potpuno slobodno. Povećani kapacitet pećnica omogućava pripremanje hrane na većim posudama za pečenje kao i većih količina dok njihove vanjske dimenzije ostaju iste, što je itekako potrebno u pripremi blagdanskog menija. Nakon 40 minuta, patka je pečena i preostalo je samo napraviti umak. Na Gorenje tavi su polaznici reducirali vino te od soka od pečenja, tartufate, mlijeka i kestena napravili umak kojim su glazirali meso patke.

Pravilno zamrznuto

Na kraju je preostala priprema slastica od talijanskog nugata, krema al torrone. Za divnu kremu bilo je potrebno pjenasto istući žumanjke i šećer te izraditi čvrsti snijeg od bjelanjaka. Sudionici su zatim u žumanjke lagano umiješali mascarpone, brandy i torrone izrezane na krupno. Torrone je tipični talijanski nugat često korišten u talijanskim slasticama. Nakon što je dodan i snijeg od bjelanjka, polaznici Gorenje kuhaonice dobivenu smjesu su u kalupima ostavili u hladnjaku na 2 sata. Chef Gregorio je dodao da je kremu, ako se želi poslužiti na semifreddo način, potrebno ostaviti u zamrzivač također na 2 sata. Gorenje zamrzivači nude suvremenu NoFrost tehnologiju koja pomoću intenzivnog kruženja hladnog zraka uklanja vlagu iz zamrzivača, sprječava stvaranje inja na namirnicama i leda u unutrašnjosti aparata. Upravo zato naša je krema ispala savršeno!

Nepogrešivi mali saveznici

Pobjednici natječaja zadovoljno su kušali pripremljene obroke i pritom se sjajno zabavili. Kako bi se uvijek sjećali odlične atmosfere u kuhaonici i kako bi što jednostavnije pripremali sve svoje buduće obroke na dar su dobili moćnog kuhinjskog pomoćnika, Gorenje vagu koja će im omogućiti precizno vaganje sastojaka za blagdanske slastice. Dobra organizacija i priprema namirnica tajna je uspješnog kuhanja i svih slasnih jela. Uz pametne i funkcionalne Gorenje male kućanske aparate, stres i svakodnevne obveze u vrijeme blagdana bit će svedene na minimum, a preostaje samo uživanje u kulinarskim čarolijama i vremenu sa svojima najdražima.

Neka i Vaš blagdanski stol ove godine obiluje ukusnim jelima koja ćete pripremiti uz pomoć Gorenje proizvoda!

I za kraj, želimo Vam sretne blagdane s puno maštovitih i ukusnih jela!