Gorenje kuhanonica “Okusi jeseni” 6.9.2017.

U jesenskoj kuhaonici „Okusi jeseni“ pobjednici Gorenje nagradnog natječaja uživali su pripremajući ukusne i neodoljive obroke s bundevom u glavnoj ulozi. Vlasnica bloga „O slanom i slatkom“, poznata hrvatska food blogerica Sandra Rončević osmislila je maštovit jelovnik za kišne jesenske dane koji su, uz mnogo smijeha i dobrog raspoloženja, sudionici kuhaonice sa zadovoljstvom kreirali. 

Jesenska kraljica

Za početak vrhunskog jesenskog slijeda food bloggerica pokazala je kako skuhati mirisnu krem juhu od muškatne bundeve. Sudionici su prema Sandrinim uputama očistili bundevu i narezali na kockice te pirjali u Gorenje keramičkoj tavi na maslinovom ulju uz dodatak majčine dušice i čili papričice. Kuhanu bundevu zatim su izmiksali Gorenje štapnom miješalicom dok nije postala gusta i kremasta juha te dodali suhe usitnjene vrganje koji daju posebnu aromatičnu notu jesenskom predjelu.

Ručak ususret jeseni

Bundeva oduševljava svojim bogatim, intenzivnim okusom i nudi pregršt ideja za savršen obrok. Fini domaći njoki bez krumpira Sandrin je prijedlog za jesenski ručak. Zaljubljenici u kuhanje su stavili bundevu peći 30-ak minuta na 200°C u Gorenje ugradbenoj pećnici s karakterističnim zaobljenim oblikom koji omogućava da se hrana zagrijava ravnomjerno i snažno sa svih strana te da je uvijek savršeno pečena. Gorenje štapni mikser bio je i ovaj put od velike pomoći – bundeva je vrlo brzo i jednostavno ispasirana u pire potreban za tijesto od njoka, a Gorenje mali kućanski aparati opet su pokazali da su pravi mali saveznici u kuhanju. Prema Sandrinim uputama vesela ekipa je od tijesta oblikovala njoke koje su skuhali u slanoj kipućoj vodi u Gorenje Inox loncu. Posuđe Gorenje odlikuje posebno Solar-Base dno koje omogućuje ravnomjerno raspoređivanje temperature po cijeloj površini dna, a posljedice toga su maksimalne uštede vremena i energije, jer je hrana pripremljena brže uz nižu potrošnju energije. Vrući njoki su poslužene s umakom od svježe kadulje i maslaca te malo ribanog sira.

Razveselite se!

Talijanska nezaobilazna poslastica iz regije Veneto bila je sjajan odabir za kraj jesenskog slijeda, ali ovaj put obogaćena okusima hokaido bundeve. Tiramisu u prijevodu znači „razveseli me“ i idealan je za desert za sive dane koje nam donosi rujan. Sandra je detaljno objasnila kako napraviti kremu od bundeve, jaja i mascarpone sira s Gorenje mikserom koji je idealan odabir za užurbane kuhinje u kojima se puno toga događa kao u Gorenje kuhaonici. U drugoj posudi sudionici su umutili slatko vrhnje te ručno sjedinili s kremom od bundeve. Zatim su prethodno namočene piškote u kavi slagali u čašu i nanosili kremu, pa ostavili u Gorenje hladnjak da se dobro ohladi.

Tiramisu je poslužen s kakaom i mrvljenim amaretti keksima i razveselio nas!

 

Recepte Sandre Rončević pronađite na www.radostkuhanja.hr, a u nastavku pogledajte djelić atmosfere s divne Gorenje gozbe.